Hva koster osteopati?

Hva koster det å gå til en osteopat?

Når du går til osteopat er prisene varierende, alt ettersom om du går i en by med flere tilbud, eller på et mindre sted med et lavere antall osteopater. Prisene varierer som med alt annet etter tilbud, etterspørsel og konkurranse. Ofte er prisen lavere på mindre steder utenfor byene. Normalt sett ligger prisene på mellom 600 og 1200 kroner i sentrale strøk, dette varierer alt ettersom hvor lang tid som er satt av til behandlingen, og hva som trenger å gjøres.

Det er vanskelig å si hvor mye behandlingen vil koste, ettersom du kan ha behov for flere behandlinger. 1 til 2 behandlinger per uke i en gitt periode er nokså vanlig når man går til osteopat. Mange opplever at 6-8 behandlinger er tilstrekkelig til at de føler seg bedre. Noen osteopater tilbyr rimeligere oppfølgingstimer, her er det greit å forhøre seg med de forskjellige behandlerne på forhånd.

Normalt sett ligger prisene på mellom 600 og 1200 kroner

Behandling hos osteopat dekkes ikke av kommunale og statlige trygdeordninger, hvilket betyr at du må betale for hele behandlingen selv. Mange arbeidsgivere tilbyr ofte å dekke deler av eller alle utgifter til behandling for sine ansatte. I tillegg er det også flere og flere som har helseforsikringer som dekker behandling hos for eksempel osteopat. Dette er ting som du bør sjekke ut når du har bestemt deg for å oppsøke en osteopat for dine helseplager.

Velg en godkjent osteopat

Fagorganisasjonen til osteopatene heter Norsk Osteopatforbund. Du bør alltid sjekke opp og få bekreftet at osteopaten du velger å gå til er medlem der. De som er medlem i forbundet, er godkjent som Osteopat MNOF og er trygge å gå til, ettersom de må ha gjennomført en bachelor pluss et års videreutdanning for å kunne få denne tittelen.

Alle kan gå til behandling hos osteopat. Dersom det i løpet av undersøkelsen eller behandlingen avdekkes tegn på underliggende sykdom eller noen form for skade, vil osteopaten henvise deg videre til medisinsk undersøkelse før han eller hun eventuelt gjenopptar behandlingen. Osteopat er ikke en beskyttet tittel, og en osteopat er ikke autorisert helsepersonell.

Konsultasjon hos osteopat

Den første konsultasjonen starter alltid med en grundig gjennomgang av din sykehistorie. Osteopaten hører da på hva du har å fortelle, og stiller spørsmål underveis for å få en best mulig oversikt over din helsesituasjon. Målet med denne samtalen er at du skal få beskrive dine problemer, plager eller utfordringer med dine egne ord. Faktorer som generell helse, sykdommer, stress, arbeidssituasjon og lignende er alle med på å påvirke din helse. Derfor vil osteopaten vite så mye som mulig, før han eller hun starter på videre behandling.

Osteopati er å regne som en skånsom behandlingsform. Uansett hvilken behandling som utføres, vil osteopaten kommunisere med deg hele tiden underveis. Før behandlingen starter har osteopaten gjort flere tester og undersøkelser for å utelukke sykdommer eller lidelser som gjør at hun eller han må tilpasse behandlingen. Et eksempel på dette er beinskjørhet, som er en lidelse som gjør at man må være ytterst forsiktig når man behandler.

Noen kan oppleve å bli sliten og trøtt etter en behandling hos osteopat. Noen opplever også forbigående ømhet og trøtthet, dette er helt normalt og helt ufarlig.

Behandlinger

Osteopaten kan hjelpe deg med mye forskjellig, blant annet bekkenrelaterte smerter og bekkenløsningsplager, hode- og kjevesmerter, rygg-, nakke- og brystsmerter og smerter i knær, hofter og føtter. Du kan også få lymfebehandling, veiledning og rådgivning samt massasjeterapi. For spebarn og barn kan du få hjelp ved kolikk og generell urolighet, Reflux, søvn- og ammeproblemer.

Hvor mange behandlinger som trengs varierer etter hvilke problemer du eller ditt barn har, og prisen vil også variere etter behandling og antall besøk.